نکات حقوقی مهم در خرید املاک موروثی 1

  • تعداد پسندها

    0
  • تعداد بازدید

    848
  • تعداد نظرات

    0

تا به حال املاک یا زمین‌هایی را دیده‌اید که بلااستفاده افتاده باشند؟ اولین چیزی که درباره این املاک به ذهن می‌رسد این است که آن‌ها املاک موروثی است که به دلیل اختلاف میان وارثان، رها شده‌اند. بعضی اوقات موقعیت خوب و قیمت مناسب این املاک شما را وسوسه می‌کند که سراغ‌شان بروید. خرید و فروش این املاک از نظر قانونی مشکلی ندارد، به شرط اینکه حواستان به یک‌سری مسائل حقوقی باشد. عدم توجه به این مسائل ممکن است شما را گرفتار دادگاه و مراجع قضایی کند و در نهایت حکم به عدم مالکیت شما داده شود، آن هم در حالی که شما پول ملک را پرداخته‌اید. در این راهنما به زبان ساده مهم‌ترین مسائل حقوقی در خرید این املاک را بیان کرده‌ایم.

ملک برای فرد فوت ‌شده باشد
اولین نکته‌ای کارشناسان حقوقی به آن تأکید دارند این است که ملک به نام شخص فوت‌شده باشد، یعنی ملکی که در مالکیت همسر فوت شده است جزو املاک موروثی به حساب نمی‌آید و فرزندان و ورثه نمی‌توانند با عنوان ملک موروثی آن را بفروشند. برای اطمینان هم کافی است نگاهی به سند ملک بیندازید تا تکلیف صاحب ملک مشخص شود.

وارثان ملک چه کسانی هستند؟
در قوانین مربوط به ارث و وارثان، یک گواهی وجود دارد به نام گواهی انحصار وراثت. این گواهی توسط مراجع قضایی صادر می‌شود تا در آن وارثان فرد فوت شده به شکل قانونی مشخص شوند. یکی از مدارکی که برای خرید و فروش املاک مورثی لازم است همین گواهی انحصار وراثت است تا معلوم شود که شما با چه کسانی باید این معامله را انجام دهید.
                                                                                                                                       یا همه وارثان یا هیچ
یکی از علت‌های اصلی رها شدن املاک موروثی این است که معمولا وارثان بر سر فروختن یا نفروختن سهم خود اختلاف دارند. یادتان باشد شما فقط زمانی می‌توانید اقدام به خریدن املاک موروثی کنید که همه وارثان بخواهند سهم خود را بفروشند. این‌طور هم نیست که شما بتوانید سهم چند ورثه را بخرید و سهم چند نفر را نه. هنگام نوشتن مبایعه‌نامه، همه وارثان یا وکیلان آن‌ها باید حضور داشته باشند و مبایعه‌نامه را امضا کنند. حتی مثلا اگر یک نفر از ۱۰۰ نفر هم هنگام معامله حضور نداشته باشد، بعدا می‌تواند باعث دردسر بسیار زیاد شما شود.

بررسی وکالت‌نامه وکیل‌های وراث
معمولاً در خرید و فروش املاک موروثی با وارثانی طرف هستید که در کشور حضور ندارند که بخواهند در زمان معامله حضور داشته باشند. وکیل‌های این افراد باید در زمان معامله حضور داشته باشند، اما چند نکته است که باید حتما حواستان به آن باشد. داشتن وکالت‌نامه رسمی و معتبر مهم‌ترین این نکات است. به هیچ وجه دست‌نوشته یا اینکه وارث فردی را تلفنی و شفاهی به‌عنوان وکیل معرفی کند نپذیرید. وکالت‌نامه باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد. افرادی هم که در خارج از کشور هستند باید وکالت‌نامه را در یکی از کنسول‌گری‌های خارج کشور تنظیم کنند. نکته مهم بعدی این است که وکالت‌نامه را بررسی کنید و اختیار وکیل را بررسی کنید. وکیل باید دو اجازه از‌سوی ورثه داشته باشد، یکی اجازه فروش و دیگری اجازه دریافت پول ملک معامله شده. ممکن است بعدا وارث مدعی شود که در وکالت‌نامه اجازه دریافت پول را به وکیل نداده و درخواست دوباره پول را از شما کند.

اخبار مشــابه

دیدگاه و نظرات

نظر خود را وارد کنید

نقل و قول / پاسخ به :