امتیاز چیست؟
نکات حقوقی مهم در خرید املاک موروثی 2
تاریخ ارسال
سه شنبه 16 مهر 1398فرستنده
مدیریت سیستمشاخه بندی
اخبار ایران زمیناطلاعیه ها
تعداد پسندها
0تعداد بازدید
837تعداد نظرات
0
مبلغ را به تکتک ورثه بپردازید
یکی از نکاتی که معمولا در خرید و فروش املاک موروثی رعایت نمیشود و دردسر درست میکند، نحوه پرداخت مبلغ معامله است. معمولا خریدار مبلغ معامله را بهصورت کلی به یکی از وارثان میدهد تا آنها بین خود تقسیم کنند. در حالی که این اشتباه بزرگی است و خریدار باید سهم هر یک از وارثان را تکبهتک بپردازد تا بعدا مدعی نشوند.
وارثان صغیر فراموش نشوند
وقتی دارید به گواهی انحصار وراثت نگاه میکنید تا وارثان را بشناسید باید مدارک هویتی آنها را هم ببینید تا متوجه شوید بین آنها فرد صغیری وجود دارد یا نه. طبق قانون شما نمیتوانید با یک فرد صغیر معامله کنید و ارثش را بخرید. پیشبینی قانون این است که برای فرد صغیر، قیم در نظر میگیرد و شما برای خرید املاک موروثی با این قیم طرف هستید. خب پس اگر فرد صغیری در وراث وجود داشت باید قیمنامه را هم به مدارک اضافه کنید. نکته بعدی این است که باز هم طبق قانون، قیم اجازه فروش اموال فرد صغیر را ندارد و باید از دادسرای مربوط به این موضوع اجازه بگیرد. این مجوز رسمی را هم هنگام معامله باید دریافت کنید تا بتوانید معامله را به شکل قانونی و صحیح انجام دهید.
مفاصا حساب مالیاتی فرد فوتشده
یکی از مدارکی که برای خرید و فروش املاک موروثی نیاز دارید مفاصا حساب مالیات بر ارث است. قانون میگوید که وارثان باید حداکثر تا ۶ ماه اظهارنامه مالیاتی بر ارث را ارائه دهند تا اداره مالیات با توجه به داراییهای منقول و غیرمنقول فرد فوت شده حساب و کتاب کرده و بدهیها مالیاتی او را اعلام کند. آنگاه مفاصا حساب مالیاتی صادر میشود. نکتهای که شما باید حواستان در مشاهده این مدرک باشد این است که آیا ملکی که قصد خرید آن را دارید در فهرست اموال فرد فوتشده در این مفاصا حساب آمده است یا خیر. اگر نبود از انجام این معامله خودداری کنید. وصیتنامه وجود دارد یا نه
یادتان باشد که حتما از وارثان بپرسید و تحقیق و بررسی کنید که فرد فوتشده وصیتنامه دارد یا نه. هر فردی طبق قانون و شرع میتواند بخشی از اموال خود را بعد از فوتش برای انجام دادن کاری اختصاص دهد یا به فرد دیگری واگذار کند. خب اگر چنین وصیتی وجود داشته باشد و شما ندانید، بعدا برایتان دردسرساز خواهد شد. اگر بخشی از ملک طبق وصیت به کسی واگذار شده، آن فرد هم هنگام معامله باید حضور داشته باشد. درضمن این نکته را هم یادتان باشد که از همه مدارک مثل انحصار وراثت، اوراق هویتی، مفاصا حساب مالیاتی، قیمنامه و… کپی داشته باشید تا بعدا در صورت نیاز به آنها رجوع کنید.
حالا اگر به یک ملک موروثی علاقه پیدا کردهاید و قصد خرید آن را دارید، با توجه به نکات این راهنما میدانید که باید حواستان به چه چیزهایی باشد. هیچگاه با یک نفر از وارثان وارد معامله نمیشود و میخواهید که همه آنها هنگام مبایعهنامه نوشتن حضور داشته باشند. دانستن این نکات به شما کمک میکند که یک ملک موروثی را بدون دردسر قانونی بخرید و دچار مشکل نشوید.