امتیاز چیست؟
نکات قابل توجه در معامله مسکن بهصورت وکالتی بخش دو
تاریخ ارسال
یکشنبه 12 آبان 1398فرستنده
مدیریت سیستمشاخه بندی
اطلاعیه ها
تعداد پسندها
0تعداد بازدید
760تعداد نظرات
0
چه خطرهایی در این معامله هست؟
یادتان باشد که با دریافت سند وکالتی یا همان وکالت بلاعزل، شما همچنان صاحبِ خانه نیستید و هیچ چیزی بهطور رسمی به نام شما نشده است.
درست است که خریدار به شما وکالت بلاعزل داده و در حقیقت سند وکلاتی خانه را گرفتهاید، اما این شرایط میتواند باعث فسخ این وکالتنامه و ضرر بسیار زیاد شما شود:
*قانون میگوید که اگر هر یک از طرفین وکالتنامه مجنون و دیوانه شود یا فوت کند وکالتنامه فسخ میشود.
*کسی که به شما وکالت داده (همان فروشنده) درست است که امکان عزلتان را ندارد، اما میتواند ملک را خودش مستقیم بفروشد و با فروخته شدن ملک، وکالت شما باطل میشود. چه کنیم به دردسر نخوریم؟
اولین نکته این است که اگر ملکی را به شکل وکالتی خریدید، در سریعترین زمان ممکن نسبت به انتقال قطعی و رسمی مالکیت ملک به نام خودتان یا هرکس دیگری که میخواهید اقدام کنید.
این را در نظر بگیرید که اگر خدای ناکرده فروشنده فوت کند، ملکی که آن را خریدهاید و پولش را پرداختهاید قانونا به ورثه فروشنده میرسد. اما راهکارهایی هم به شکل قانونی وجود دارد که شما گرفتار این بحران اساسی نشوید.
یکی اینکه هنگام خرید و فروش وکالتی، علاوه بر گرفتن وکالت بلاعزل، یک مبایعهنامه رسمی هم تنظیم کنید. این این طور اگر فرد فروشنده، فوت هم بکند باز میتوانید در دادگاه با این مبایعه نامه، حق خود را ثابت کنید.
درضمن میتوانید هنگام تنظیم وکالت بلاعزل، عدم حق فروش ملک به شخص دیگر توسط فروشنده را ثبت کنید. این جوری فروشنده بعد از وکالت دادن به شما، نمیتواند مستقیما خودش ملک را بفروشد.
با دانستن نکتههای حقوقی این راهنما، شما کمتر سراغ سندهای وکالتی برای خرید ملک خواهید رفت.
اگر هم بخواهید چنین معاملهای را انجام دهید حتما نکات حقوقی آن را رعایت میکنید. یعنی هم عدم حق فروش توسط فروشنده را در وکالتنامه ثبت میکنید و هم یک مبایعهنامه رسمی مینویسید.
اخبار مشــابه
- نکات قابل توجه در معامله مسکن بهصورت وکالتی بخش یک12 - آبان
- دلایل موفق نبودن در فروش یک مشاور املاک12 - آبان
- تعهدات مجری طرح در ساخت چیست؟12 - آبان
- تسهیلات پسانداز مسکن جوانان12 - آبان
- تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم مسکن12 - آبان